Κόσμος Σάββατο 24/04/2021, 06:49
ΚΟΣΜΟΣ

Κανονικά οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στις ΗΠΑ

Κανονικά οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στις ΗΠΑ

Οι αμερικανικές αρχές υγείας ήραν την αναστολή στη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 την Παρασκευή, 10 ημέρες αφότου είχαν ανακοινώσει ότι θα διερευνήσουν σοβαρές, αν και εξαιρετικά σπάνιες, περιπτώσεις θρομβώσεων μεταξύ των ανθρώπων που είχαν λάβει την πρώτη δόση.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η παύση, που αποφασίστηκε στις 13 Απριλίου, πρέπει να λάβει τέλος και η χορήγηση του εμβολίου να συνεχιστεί κανονικά. Το εμβόλιο κρίθηκε ασφαλές και αποτελεσματικό στην προστασία έναντι της Covid-19. Σημείωσαν πάντως ότι θα συνεχίσουν να διευρευνούν περιπτώσεις θρομβώσεων. 

«Δεν πήραμε την απόφαση ελαφρά τη καρδία» δήλωσε η εκπρόσωπος του FDA, Τζάνετ Γούντκοκ, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων. 

Άναψε «πράσινο φως» και στη Γερμανία

Να θυμίσουμε ότι και στη Γερμανία οι αρχές κατέληξαν σε ανάλογο συμπέρασμα. Το εμβόλιο της Johnson & Johnson για την COVID-19 «είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και οι παρενέργειες του είναι εξαιρετικά σπάνιες», τόνισε ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών της Γερμανίας.

Ο Κλάους Σίτσουκερ τόνισε ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων της Γερμανίας για τα εμβόλια, γνωστή ως STIKO, δεν έθεσε περιορισμούς στη χρήση του εμβολίου της J&J.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News