Κόσμος Δευτέρα 30/11/2020, 13:04
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνικό άρωμα στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Φωτ. Reuters

Ελληνικό άρωμα και γυναικεία σύνθεση θα έχει το επικοινωνιακό επιτελείο του Λευκού Οίκου που θα συστήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν επέλεξε γυναίκες που διετέλεσαν υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας για να ηγηθούν του επικοινωνιακού επιτελείου του. Μεταξύ αυτών και η πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα Τζεν Ψάκι, η οποία θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι ανέφερε ότι η νέα επικοινωνιακή ομάδα είναι «η πιο ποικιλόμορφη ομάδα στην ιστορία και αποτελείται επίσης από έξι μητέρες μικρών παιδιών».

Νέα διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου θα αναλάβει η εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας Κέιτ Μπέντινγκφιλντ.

Η σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία Μπάιντεν-Χάρις Σιμόν Σάντερς θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου της εκλεγμένης αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις. Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν (την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος) Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας της επόμενης πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, σύμφωνα με το Politico.

«Είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω σήμερα την πρώτη υψηλόβαθμη ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυναίκες. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την εμπειρία σε ζητήματα επικοινωνίας, φέρνοντας διαφορετικές αντιλήψεις στη δουλειά τους, αλλά και μία κοινή δέσμευση για την καλύτερη ανοικοδόμηση της χώρας», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Οι Καρίν Ζαν-Πιέρ και Άσλι Ετιέν, οι οποίες είχαν θέσεις υψηλόβαθμων συμβούλων στην προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν θα αναλάβουν αντίστοιχα τις θέσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου και της διευθύντριας επικοινωνίας για την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ η Πίλι Τόμπαρ, η πρώην διευθύντρια για τα ισπανόφωνα ΜΜΕ του ηγέτη της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, θα αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News