Κόσμος Παρασκευή 23/04/2021, 15:33
ΕΜΒΟΛΙΑ

Κομισιόν: Παράταση στο «θρίλερ» για προσφυγή εναντίον της AstraZeneca

«Δεν έχει ληφθεί απόφαση μέχρι στιγμής, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε»

Κομισιόν: Παράταση στο «θρίλερ» για προσφυγή εναντίον της AstraZeneca

Άγνωστο παραμένει αν τελικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσφύγει νομικά εναντίον της AstraZeneca για τις καθυστερημένες παραδόσεις του εμβολίου κατά της Covid.

«Δεν έχει ληφθεί απόφαση μέχρι στιγμής, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές είχαν ανταλλάξει εκατέρωθεν κατηγορίες, με αφορμή την αθέτηση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης των προσυμφωνημένων δόσεων στις χώρες της Ε.Ε.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε φθάσει στα άκρα τη σύγκρουση, «παγώνοντας» τις εξαγωγές της AstraZeneca στο εξωτερικό, για όσα εμβόλια παράγονται εντός ευρωπαϊκού εδάφους (σ.σ. εργοστάσιο στην Ιταλία).

Χθες, στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι η Κομισιόν δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει τη ρήτρα παραλαβής 100 εκατ. επιπλέον δόσεων, η οποία προβλέπεται στο συμβόλαιο γιατην παράδοση 300 εκατ. δόσεων εντός του 2021.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, μάλιστα, οι Βρυξέλλες βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τις Pfizer – BioNTech για την αγορά 1,8 δισ. δόσεων την περίοδο 2022 – 2023.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News