Κόσμος Παρασκευή 23/04/2021, 09:28
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Περιστατικό θανάτου γυναίκας που έκανε το εμβόλιο Johnson&Johnson ερευνά το CDC

«Μόνο και μόνο επειδή αναφέρεται κάτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προκλήθηκε από το εμβόλιο» δήλωσε αξιωματούχος των υγειονομικών αρχών του Τέξας

Περιστατικό θανάτου γυναίκας που έκανε το εμβόλιο Johnson&Johnson ερευνά το CDC

Τον θάνατο μιας γυναίκας στο Όρεγκον και τη νοσηλεία μίας άλλης στο Τέξας μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού διερευνούν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του τομέα υγείας.

Τα περιστατικά βλέπουν το φως καθώς συμβουλευτική επιτροπή των CDC θα συνεδριάσει για να εξετάσει κατά πόσο είναι ασφαλές να αρχίσει ξανά η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου. Ειδικοί εκτιμούν ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» για την χορήγησή του στο πλαίσιο της εκστρατείας ανοσοποίησης. «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μόνο και μόνο επειδή αναφέρεται κάτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προκλήθηκε από το εμβόλιο ή συνδέεται με αυτό« δήλωσε η Ιμέλντα Γκαρσία, αξιωματούχος των υγειονομικών αρχών του Τέξας, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα.

Η γυναίκα στο Όρεγκον, ήταν γύρω στα 50 και έλαβε το εμβόλιο πριν από την εντολή παύσης της χρήσης του, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Κατά την ίδια πηγή, η γυναίκα αυτή ανέπτυξε «μία σπάνια αλλά σοβαρή θρόμβωση αίματος δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό», σε συνδυασμό με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Σε ό,τι αφορά τη γυναίκα στο Τέξας, νοσηλεύτηκε με συμπτώματα παρόμοια με εκείνα των έξι ατόμων που παρουσίασαν θρόμβους στο αίμα μετά από τον εμβολιασμό τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Οι υπηρεσίες υγείας τόσο του Τέξας, όσο και του Όρεγκον επιβεβαίωσαν πάντως πως οι δύο αυτές περιπτώσεις είναι ξεχωριστές από τα προηγούμενα έξι περιστατικά. 

Την περασμένη εβδομάδα, οι εποπτικοί φορείς των ΗΠΑ ζήτησαν να ανασταλεί η χρήση του εμβολίου λόγω αυτών των εξαιρετικά σπάνιων περιστατικών θρόμβων που παρουσιάστηκαν ανάμεσα στα 7 εκατομμύρια άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News