Κόσμος Δευτέρα 30/11/2020, 10:16
ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Το παιχνίδι με τον σκύλο κατέληξε σε… ρωγμώδες κάταγμα

Τζο Μπάιντεν: Το παιχνίδι με τον σκύλο κατέληξε σε… ρωγμώδες κάταγμα

Ρωγμώδες κάταγμα στο δεξί του πόδι υπέστη ο εκλεγμένος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Το ατύχημα συνέβη το Σάββατο, όταν ο Μπάιντεν γλίστρησε την ώρα που έπαιζε με τον σκύλο του, Μέιτζορ.

Το ρωγμώδες κάταγμα εντοπίσθηκε την Κυριακή αφότου υπεβλήθη σε ακτινογραφία και αξονική και πιθανότατα θα χρειασθεί να φορέσει ορθοπεδική μπότα για λίγες εβδομάδες, όπως δήλωσε ο θεράπων ιατρός του κ. Μπάιντεν.

Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι ο Μπάιντεν είχε απλώς πάθει διάστρεμμα στον αστράγαλο, αλλά έδωσαν εντολή για συμπληρωματικές εξετάσεις του τραύματος.

«Η αξονική που έγινε στη συνέχεια επιβεβαίωσε ρωγμώδη (μικρά) κατάγματα», διευκρινίζει ο προσωπικός του γιατρός Κέβιν Ο’Κόνορ σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσε, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Μπάιντεν. «Θα χρειαστεί πιθανόν μια μπότα ακινητοποίησης για μερικές εβδομάδες», προσθέτει ο γιατρός του.

Μετά την νίκη του επί του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Μπάιντεν θα είναι ο γηραιότερος πολιτικός που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ όταν ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. 

Ο Τραμπ, ο οποίος δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές και αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών στο δικαστήριο, ευχήθηκε στον Μπάιντεν ταχεία ανάρρωση. «Γίνε καλά γρήγορα!», αναφέρει ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News