Κόσμος Δευτέρα 19/04/2021, 19:58
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Νέα ιστοσελίδα της Ε.Ε. για να ακούγονται οι απόψεις των πολιτών

Νέα ιστοσελίδα της Ε.Ε. για να ακούγονται οι απόψεις των πολιτών

Ιστοσελίδα για τους πολίτες που θέλουν να συζητήσουν το μέλλον της Ε.Ε. έθεσε σήμερα σε λειτουργία η Ε.Ε., καθώς το Brexit, η κλιματική αλλαγή, η πανδημία του Covid-19 και η αύξηση του εθνικισμού αναγκάζουν την Ε.Ε. να εξετάσει και να ενορχηστρώσει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αναπτυχθεί στο μέλλον. 

Η ιστοσελίδα, διαθέσιμη σε 24 γλώσσες της Ε.Ε., αποτελεί μέρος του Συνεδρίου για το Μέλλον της Ευρώπης, όπως χαρακτηριστικά το ονομάζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ένα φόρουμ για συζητήσεις με σκοπό να βοηθήσει την Ε.Ε. να ανταποκριθεί στο νέο μεταβαλλόμενο τοπίο. «Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα αποτελέσουν τη βάση για τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με το μέλλον της Ε.Ε.», ανέφερε ένας από τους επικεφαλής της πρωτοβουλίας, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, ο Γκι Βέρχοφσταντ. 

«Χρειάζεται μία νέα κατεύθυνση. Το Συνέδριο μπορεί να μας δώσει μία απάντηση για αυτό», είπε χαρακτηριστικά. Τα συμπεράσματα των συζητήσεων αναμένεται να παρουσιαστούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2022. 

Η ιστοσελίδα προσφέρεται για τοποθετήσεις και συζητήσεις για θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον, την υγεία, την οικονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εργασία, τον ρόλο της Ε.Ε. στον κόσμο, αξίες και δικαιώματα, επιβολή του νόμου, ασφάλεια, ψηφιακή μεταμόρφωση, δημοκρατία και μετανάστευση. «Θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά με τους πολίτες, να τους ακούσουμε», ανέφερε η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπεύθυνη για τη Δημοκρατία και το Δημογραφικό, Ντούμπραβκα Σούιτσα. 

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της Ε.Ε. για να ακούσει απευθείας την φωνή των πολιτών της σε πανεθνικό επίπεδο. Παρότι ορισμένοι θεσμοί της Ε.Ε. και κοινοτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένει κάποιος ότι η όλη συζήτηση θα οδηγήσει σε αλλαγές των ευρωπαϊκών συνθηκών, η επιλογή αυτή δεν έχει αποκλειστεί. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News