Κόσμος Σάββατο 17/04/2021, 07:39
ΚΟΣΜΟΣ

Το εμβόλιο της AstraZeneca έκανε η Άνγκελα Μέρκελ

«Πετάει» το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη Γερμανία - Οι εμβολιασμοί στα ιατρεία έκαναν τη διαφορά

Το εμβόλιο της AstraZeneca έκανε η Άνγκελα Μέρκελ

Την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca έκανε την Παρασκευή η Άνγκελα Μέρκελ, καθώς το γερμανικό εμβολιαστικό πρόγραμμα ανεβάζει ρυθμούς, έπειτα από ένα αργό ξεκίνημα. 

«Είμαι ενθουσιασμένη που έκανα το πρώτο εμβόλιο με το AstraZeneca σήμερα. Ευχαριστώ όσους εμπλέκονται στην εκστρατεία εμβολιασμού και όσους εμβολιάζονται», ανέφερε δήλωση της καγκελαρίου που δημοσιεύτηκε μέσω εκπροσώπου. 

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε νωρίτερα ότι και εκείνος θα έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca την Παρασκευή. Και οι δύο τους προτίμησαν αυτό το εμβόλιο, παρότι πλέον οι θρομβώσεις αναφέρονται ως σπάνιες πιθανές παρενέργειες, με αποτέλεσμα η χρήση τους να περιορίζεται σε διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και η Γερμανία. 

Η Γερμανία έχει χορηγήσει περισσότερες από 20 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού από την έναρξη του εμβολιαστικού της προγράμματος, στα τέλη του 2020. Περίπου το 18,5% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προσφέρει τουλάχιστον την πρώτη δόση σε όποιον επιθυμεί να την κάνει έως τα τέλη του καλοκαιριού. 

«Προχωράει πολύ, πολύ γρήγορα», είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, εξηγώντας ότι η έναρξη των εμβολιασμών στα ιατρεία, πέραν των μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων, έκανε «αποφασιστική διαφορά». Το ένα τρίτο των Γερμανών θα μπορέσουν να κάνουν την πρώτη δόση έως τα τέλη του Μαΐου, εκτίμησε. 

Οι μεγάλες επιχειρήσεις αρχίζουν επίσης να εμβολιάζουν εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας το ιατρικό προσωπικό τους, σύμφωνα με την προτεραιότητα που εφαρμόζεται στη χώρα. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News