Κόσμος Πέμπτη 15/04/2021, 16:18
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Υπέγραψε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Μπάιντεν: Υπέγραψε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε μία σειρά κυρώσεων κατά της ρωσικής κυβέρνης σε απάντηση για τις «επιβλαβείς δραστηριότητες της Ρωσίας στο εξωτερικό», όπως χαρακτήρισε τις κινήσεις της Μόσχας από την προσπάθεια ανάμειξης στις εκλογές έως τις κυβερνοεπιθέσεις.

Το προεδρικό διάταγμα προβλέπει κυρώσεις σε 32 οργανισμούς και πρόσωπα για τις προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του 2020. Παράλληλα για πρώτη φορά αναφέρεται επισήμως σε αυτό ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για την μεγάλη κυβερνοεπίθεση SolarWind που έπληξε τα συστήματα πολλών αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων. 

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε επιπλέον οδηγία με την οποία απαγορεύει σε αμερικανικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να συμμετέχουν στην πρωτογενή αγορά ρωσικών ομολόγων σε ρούβλι ή ξένο νόμισμα. Δέκα Ρώσοι διπλωμάτες απελάθηκαν από την Ουάσιγκτον στο πλαίσιο των κυρώσεων. «Σήμερα η κυβέρνηση Μπάιντεν αναλαμβάνει δράση για κυρώσεις κατά της Ρωσίας σχετικά κινήσεις της κυβέρνησής της και των μυστικών υπηρεσιών κατά της εθνικής κυριαρχίας και των συμφερόντων των ΗΠΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News