Κόσμος Τετάρτη 14/04/2021, 20:34
ΚΟΣΜΟΣ

ΙΒΜ: Νέες κυβερνοεπιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού των εμβολίων

ΙΒΜ: Νέες κυβερνοεπιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού των εμβολίων

Στην αποκάλυψη ότι η μονάδα ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο της ΙΒΜ έχει ανακαλύψει περισσότερες ψηφιακές επιθέσεις οι οποίες στόχο έχουν την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού των εμβολίων για τον κορωνοϊό, προχώρησε σήμερα Τετάρτη η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία. Η ΙΒΜ έτσι επανέρχεται σε ένα θέμα, το οποίο είχε αναδειχθεί στα τέλη του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, πρόσφατα διαπίστωσε ότι οι προσπάθειες ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), είχαν στοχοποιήσει 44 ακόμη εταιρείες που συμμετέχουν στο σύνθετο υλικοτεχνικό έργο της διανομής των εμβολίων σε 14 χώρες.

Οι προσπάθειες αυτές στοχεύσαν οργανισμούς που σχετίζονται με την «ψυχρή αλυσίδα» για το εμβόλιο κατά της Covid-19, τη διαδικασία που απαιτείται για τη διατήρηση των δόσεων του εμβολίου σε εξαιρετικά κρύες θερμοκρασίες, στη διάρκεια της μεταφοράς από τους κατασκευαστές στους τόπους προορισμού.

Όπως αναφέρει η ΙΒΜ, ορισμένα από τα emails των χάκερς στάλθηκαν αρκετούς μήνες πριν από την έγκριση οποιασδήποτε μορφής του εμβολίου. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, οι χάκερς χρησιμοποιούν παγιδευμένα emails, τα οποία αποστέλλονται από τη διεύθυνση ενός στελέχους της Haier Biomedical, μιας κινεζικής εταιρείας που συμμετέχει στην «ψυχρή αλυσίδα εφοδιασμού».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News