Κόσμος Τετάρτη 14/04/2021, 15:17
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Eπισπεύδεται η παράδοση 50 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Pfizer

Κομισιόν: Eπισπεύδεται η παράδοση 50 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Pfizer

Eπισπεύδεται η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η φαρμακευτική εταιρεία επρόκειτο να παραδώσει τις παραπάνω παρτίδες εμβολίων το τέταρτο τρίμηνο, ωστόσο αυτές θα παραληφθούν νωρίτερα, δηλαδή μέσα στο δεύτερο τρίμηνο.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε. έφτασαν σήμερα στα 100.000.000.

Οι ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγιναν ενώ βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Κομισιόν έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει τα συμβόλαια προμήθειας εμβολίων με την AstraZeneca και την Johnson & Johnson του χρόνου. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα η ιταλική εφημερίδα La Stampa, επικαλούμενη πηγή του ιταλικού υπουργείου Υγείας, οι Βρυξέλλες θα επικεντρωθούν σε εμβόλια κατά της COVID-19 που χρησιμοποιούν την τεχνολογία mRNA, όπως της Pfizer και της Moderna.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Επιτροπή κρατάει ανοικτές όλες τις επιλογές για να είναι έτοιμη για τις επόμενες φάσεις της πανδημίας, για το 2022 και μετά. «Δεν μπορούμε, ωστόσο, να σχολιάσουμε ζητήματα συμβολαίων» ανέφερε.

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας δεν ήταν διαθέσιμο για σχόλια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News