Κόσμος Τετάρτη 14/04/2021, 14:27
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Πληροφορίες για οριστική διακοπή του εμβολίου AstraZeneca – «Παγώνει» και της J&J

Δανία: Πληροφορίες για οριστική διακοπή του εμβολίου AstraZeneca – «Παγώνει» και της J&J

Η Δανία θα σταματήσει οριστικά να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid -19 μεταδίδει το τηλεοπτικό δίτυο TV2, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία θα πάει πίσω κατά δύο εβδομάδες το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, όπως αναφέρει.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Politiken μεταδίδει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι η κυβέρνηση θα «παγώσει» προσωρινά και την χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson. 

Υπενθυμίζεται ότι και τα δύο εμβόλια συνδέονται με περιστατικά θρομβώσεων. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ε.Ε. πάγωσαν προσωρινά τη διάθεση του εμβολίου της Johnson & Johnson, ύστερα από σχετική σύσταση του FDA που έχει καταγράψει 6 περιστατικά θρομβώσεων σε 6,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Και τα έξι περιστατικά ήταν γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών. Μία γυναίκα πέθανε και μία δεύτερη στη Νεμπράσκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Όσον αφορά στο εμβόλιο της  AstraZeneca πολλές χώρες έχουν αποφασίσει να μην χορηγηθεί σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. Στην Ελλάδα δεν θα χορηγηθεί σε όσους είναι κάτω των 30 ετών. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News