Κόσμος Τρίτη 13/04/2021, 17:58
ΚΟΣΜΟΣ

Johnson & Johnson: Ένας νεκρός από θρόμβωση μετά το εμβόλιο στις ΗΠΑ

Το FDA εκτιμά ότι η αναστολή στη χορήγηση του εμβολίου της J&J αναμένεται να είναι μία υπόθεση ημερών

Johnson & Johnson: Ένας νεκρός από θρόμβωση μετά το εμβόλιο στις ΗΠΑ

Ένα άτομο που είχε κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson πέθανε από θρόμβωση και ένα ακόμα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική αρχή φαρμάκων Food and Drug Administration (FDA).

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί έξι περιπτώσεις θρόμβωσης σε περίπου 7 εκατομμύρια εμβολιασμένων με το σκεύασμα της J&J. Και τα έξι περιστατικά εμφανίστηκαν σε γυναίκες από 18 έως 48 ετών και τα συμπτώματα εμφανίστηκαν από την 6η έως την 13η ημέρα μετά τον εμβολιασμό.

Οι ειδικοί τόνισαν ότι ο κίνδυνος από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλός, ενώ το σκεύασμα παραμένει ένα πολύτιμο εργαλείο απέναντι στον κορωνοϊό.

Η επίτροπος του FDA Janet Woodcock εκτίμησε ότι η αναστολή στη χορήγηση του εμβολίου της J&J αναμένεται να είναι μία υπόθεση ημερών, καθώς η αρχή στοχεύει να δώσει στο υγειονομικό προσωπικό τις πληροφορίες ώστε να μπορούν να διαγνώσουν, να αντιμετωπίσουν και να δηλώσουν τις θρομβώσεις αυτές.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του FDA, δεν έχουν καταγραφεί αντίστοιχες θρομβώσεις ανάμεσα στους εμβολιασμένους των Pfizer/BioNTech ή Moderna.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News