Κόσμος Τρίτη 13/04/2021, 16:49
ΚΟΣΜΟΣ

Johnson & Johnson: Καθυστερεί τη διάθεση του εμβολίου στην Ευρώπη

Έπειτα από τα περιστατικά θρόμβωσης που οδήγησαν τις αμερικανικές αρχές να αναστείλουν τη χορήγησή του  

Johnson & Johnson: Καθυστερεί τη διάθεση του εμβολίου στην Ευρώπη

Την απόφαση να καθυστερήσει τη διάθεση του εμβολίου της στην Ευρώπη έλαβε η Johnson & Johnson, έπειτα από τα περιστατικά θρόμβωσης που οδήγησαν τις αμερικανικές αρχές να αναστείλουν τη χορήγησή του

Johnson & Johnson: Καθυστερεί τη διάθεση του εμβολίου στην Ευρώπη-1

«Η ασφάλεια και η υγεία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Γνωρίζουμε μία εξαιρετικά σπάνια διαταραχή σχετικά με άτομα με θρόμβους στο αίμα σε συνδυασμό με χαμηλά αιμοπετάλια σε ένα μικρό αριθμό προσώπων που έχουν λάβει το εμβόλιό μας για τον κορωνοϊό. Το Centers for Disease Control (CDC) των ΗΠΑ και το Food and Drug Administration (FDA) εξετάζουν τα δεδομένα που περιλαμβάνουν έξι καταγεγραμμένες περιπτώσεις στις ΗΠΑ σε τουλάχιστον 6,8 εκατ. δόσεις που έχουν χορηγηθεί. Από υπερβολική προσοχή, το CDC και το FDA συνέστησαν τη διακοπή της χρήσης του εμβολίου μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Επιπρόσθετα, εξετάζουμε αυτές τις περιπτώσεις  μαζί με τις ευρωπαϊκές αρχές υγείας. Πήραμε την απόφαση να καθυστερήσουμε προληπτικά τη διάθεση του εμβολίου μας στην Ευρώπη», συνεχίζει η Johnson & Johnson.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αρχές συστήνουν σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της εταιρείας και εμφανίζουν σοβαρό πονοκέφαλο, κοιλιακό πόνο, πόνο στο πόδι ή δύσπνοια μέσα σε τρεις εβδομάδες από τον εμβολιασμό τους, να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News