Κόσμος Τρίτη 13/04/2021, 07:10
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν μαθητή που άνοιξε πυρ εναντίον τους σε λύκειο

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν μαθητή που άνοιξε πυρ εναντίον τους σε λύκειο

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν μαθητή σε λύκειο του Νόξβιλ, στο Τενεσί των ΗΠΑ, όταν – σύμφωνα με τις αρχές – εκείνος άνοιξε πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας τον έναν.

Το περιστατικό συνέβη περί τις 15:15 (σ.σ. τοπική ώρα) στο Magnet High School, στην περιοχή Όστιν-Ιστ, και ήρθε να προστεθεί στα αιματηρά επεισόσια με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν συγκλονίσει τις ΗΠΑ από τα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, ο τραυματισμένος αστυνομικός, χτυπήθηκε από σφαίρα στον μηρό και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Τενεσί. Η ζωή του δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο.

Η αστυνομία του Νόξβιλ ανέφερε ότι έστειλε αστυνομικούς της στο Όστιν-Ιστ όταν ενημερώθηκε πως υπήρχε ένοπλος μέσα στον χώρο του λυκείου. Ο ύποπτος εντοπίστηκε στις τουαλέτες. «Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στον χώρο, ο ύποπτος φέρεται να άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό. Ο θάνατος του διαπιστώθηκε επιτόπου. Αναγνωρίστηκε, πρόκειται για μαθητή στο Όστιν-Ιστ», ανέφερε ο διευθυντής του Γραφείου Έρευνας του Τενεσί, Ντέιβιντ Ράους, σε συνέντευξη Τύπου. Η αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ιβ Τόμας, χαρακτήρισε το περιστατικό «ανατριχιαστικό».

Η αστυνομία αρχικά έκανε λόγο για «αρκετά» θύματα στο λύκειο της πόλης.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News