Κόσμος Τετάρτη 7/04/2021, 23:09
EMBOΛΙΑ

Γερμανία: Πιθανή η έναρξη διμερών διαπραγματεύσεων με Ρωσία για αγορά του Sputnik V

Γερμανία: Πιθανή η έναρξη διμερών διαπραγματεύσεων με Ρωσία για αγορά του Sputnik V

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να αρχίσει διμερείς διαπραγματεύσεις με την Ρωσία με σκοπό την αγορά του εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε πηγή στο Reuters, σημειώνοντας ότι η τελική συμφωνία θα εξαρτηθεί από το εάν η Ρωσία παράσχει σημαντικά στοιχεία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). 

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε στους υπουργούς Υγείας από τις χώρες μέλη της Ε.Ε. ότι οι Βρυξέλες δεν σχεδιάζουν να αρχίσουν συνομιλίες με τη Μόσχα με σκοπό την αγορά του εμβολίου Sputnik V, όπως έχει ήδη κάνει με άλλους προμηθευτές εμβολίων, αποκάλυψε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα αλλά θελει να παραμείνει ανώνυμη. 

Για το λόγο αυτό ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αρχίσει προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις σε διμερή βάση προκειμένου να εξασφαλίσει το εμβόλιο, σύμφωνα με την πηγή. 

Στις προκαταρκτικές συνομιλίες, η Γερμανία θα προσπαθήσει πρώτα να διευκρινίσει την ποσότητα που η Ρωσία μπορεί να διαθέσει και πότε μπορεί να τη διαθέσει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Γερμανία διευκρίνισε ότι θα αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο, μόνο όταν εγκριθεί από τον ΕΜΑ, αλλά για να γίνει αυτό προϋπόθεση είναι να διαθέσει πρώτα η Ρωσία τα απαραίτητα στοιχεία. 

Πηγή: REUTERS

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News