Κόσμος Τετάρτη 7/04/2021, 14:56
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο AstraZeneca: Συνεδριάζουν οι υπ. Υγείας της Ε.Ε. μετά τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Συνεδριάζουν οι υπ. Υγείας της Ε.Ε. μετά τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ

Οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε. θα συνεδριάσουν σήμερα αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοΐού.

«Μετά τη δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου του ΕΜΑ για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca» η Μάρτα Τεμίντο, υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας που ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε., θα προεδρεύσει της συνεδρίασης, δήλωσε εκπρόσωπος της πορτογαλικής προεδρίας στο Twitter.

O EMA θα παραχωρήσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας συνέντευξη Τύπου σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και το ενδεχόμενο αυτό να συνδέεται με την εμφάνιση θρομβώσεων.

Yψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων έκανε λόγο χθες για σύνδεση του βρετανικού εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων στις χώρες της Ε.Ε. «Μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο» δήλωσε ο επικεφαλής εμβολίων του Οργανισμού, Μάρκο Καβαλέρι, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero». Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί στην ακριβή αιτία της διασύνδεσης, υπαινισσόμενος ότι αυτό δεν αποκλείεται να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Η περιφέρεια Καστίλης και Λεόν της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο εν αναμονή της δημοσίευσης του πορίσματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με ενδεχόμενη σχέση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News