Κόσμος Παρασκευή 2/04/2021, 22:07
ΗΠΑ

Καπιτώλιο: Νεκρός ο ύποπτος και ο ένας αστυνομικός

Καπιτώλιο: Νεκρός ο ύποπτος και ο ένας αστυνομικός

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε δύο αστυνομικούς σε φυλάκιο ελέγχου του Καπιτωλίου και ο ένας από τους αστυνομικους είναι νεκροί, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της Αστυνομίας του Καπιτωλίου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το επεισόδιο αυτό αποτελεί μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την αστυνομία του Καπιτωλίου μετά τις βίαιες διαδηλώσεις της 6ης Ιανουαρίου με υποστηρικτές του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπλ. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Ουάσιγκτον ανέφερε ωστόσο ότι δεν φαίνεται να υπάρχει συνεχιζόμενη απειλή για την ασφάλεια και σημείωσε ότι το συμβάν αυτό δεν φαίνεται να σχετίζεται με την τρομοκρατία. 

Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης ότι ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Δεν φαίνεται να ήταν γνωστός στις αρχές, ούτε να είχε κάποια σχέση με μέλη του Κογκρέσου.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ακόμη τα κίνητρα του δράστη. Είναι άγνωστο αν έχει ταυτοποιηθεί, πάντως τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο δράστης μπήκε από το βόρειο οδόφραγμα και έριξε το όχημά του πάνω στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας ένα μαχαίρι και τους επιτέθηκε, με αποτέλεσμα εκείνοι να ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Από την πρώτη στιγμή του περιστατικού, το συγκρότημα όπου στεγάζονται τα δύο Σώματα του Κογκρέσου τέθηκε σε συναγερμό. Δεκάδες περιπολικά και άλλα οχήματα της αστυνομίας, χωρίς διακριτικά, έσπευσαν στην περιοχή, ενώ από πάνω πετούσε ένα ελικόπτερο.

Όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Καπιτώλιο αποκλείστηκαν ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο. Κρατώντας ασπίδες, μέλη της Εθνοφρουράς, που έχουν αναπτυχθεί στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα μετά τις 6 Ιανουαρίου, περικύκλωσαν το συγκρότημα. Την ίδια ώρα, άλλοι συνάδελφοί τους στήθηκαν στα οδοφράγματα της αστυνομίας, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους.

Βουλευτές και γερουσιαστές δεν βρίσκονταν στο Καπιτώλιο, αφού το Κογκρέσο αυτήν την εβδομάδα δεν συνεδριάζει, λόγω των διακοπών του Πάσχα. «Ακόμη προσπαθούμε να μάθουμε τι συνέβη», ανέφερε μέσω του Twitter ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ευχαριστώντας την αστυνομία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επίσης δεν βρισκόταν στην Ουάσινγκτον. Νωρίτερα το απόγευμα είχε αφιχθεί στο Καμπ Ντέιβιντ, την εξοχική κατοικία των Αμερικανών προέδρων στο Μέριλαντ.

Πηγή: REUTERS

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News