Κόσμος Παρασκευή 2/04/2021, 21:26
TYPHOON PROJECT

Ο «Τυφώνας» ταξιδεύει και καθαρίζει τις απρόσιτες ακτές της Ελλάδας (βίντεο)

φωτ. Intimenews

Το υπερσύγχρονο νορβηγικής κατασκευής πλοίο «Τυφώνα», μήκους 72 μέτρων – του πραγματικά μοναδικού επιχειρησιακού πλοίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη – ταξιδεύει όλο τον χρόνο στις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας, συνεχίζοντας απρόσκοπτα τους καθαρισμούς απρόσιτων ακτών.

Μέχρι σήμερα, η ομάδα του «Typhoon Project» έχει καθαρίσει περισσότερες από 1.453 παραλιακές περιοχές, σε βάθος μέχρι και 50 εως 100 μέτρων από την ακτογραμμή, στις Κυκλάδες και στο Βόρειο Αιγαίο, στον Σαρωνικό και στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στην Πελοπόννησο, απομακρύνοντας περισσότερα από 168.188 κιλά απορρίμματα.

Ταυτόχρονα, ο «Τυφώνας» λειτουργεί ως ερευνητική βάση για επιστημονικές ομάδες που μελετούν τη θαλάσσια ρύπανση στη χώρα μας.

Για τη σημαντική συμβολή του στον καθαρισμό των ακτών της χώρας, το «Typhoon Project» απέσπασε πρόσφατα σημαντική διάκριση στα Lloyd’s List Greek Shipping Virtual Awards 2020, κατακτώντας το «Sustainability Award».

Στόχος του «Typhoon Project» είναι ο συνεχής καθαρισμός του συνόλου της ελληνικής ακτογραμμής και η απόδοση των ακτών, καθαρών πια, σε κατοίκους και επισκέπτες της χώρας.

Πρόσφατα, ο «Τυφώνας» σάρωσε μία-μία και τις ακτές του ακριτικού Αη Στράτη, μαζεύοντας από το μικρό αυτό ιστορικό νησί της εξορίας περισσότερους από 14 τόνους απορρίμματα. Τα πλήρη στοιχεία όπως και ενδεικτικές φωτογραφίες του καθαρισμού του Αη Στράτη παρατίθενται στη λεπτομερή αναφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News