Κόσμος Παρασκευή 2/04/2021, 16:39
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο στο Twitter επέβαλε ρωσικό δικαστήριο

Πρόστιμο στο Twitter επέβαλε ρωσικό δικαστήριο

Πρόστιμο ύψους 3,2 εκατ. ρουβλίων (42.011 δολάρια) στο Twitter επέβαλε δικαστήριο στη Ρωσία σήμερα Παρασκευή, επειδή σύμφωνα με τις αρχές το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν διέγραψε περιεχόμενο από την πλατφόρμα του το οποίο ήταν απαγορευμένο. 

Στη διάρκεια του Μαρτίου, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι είχε επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter στη Ρωσία και στις 16 Μαρτίου απείλησε με αποκλεισμό των υπηρεσιών του σε διάστημα ενός μηνός, εξαιτίας περιεχομένου που σχετίζεται από την πορνογραφία έως τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. 

«Η συχνότητα με την οποία το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αφαιρεί τις απαγορευμένες πληροφορίες δεν είναι ικανοποιητική», ανέφερε τότε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή. «Τα δύο τρίτα του περιεχομένου που είναι επιβλαβές για τα παιδιά παραμένει στο Twitter».

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή, είναι ανεπίτρεπτο να βλέπει νέες αναρτήσεις που περιέχουν παιδική πορνογραφία, προπαγάνδα για αυτοκτονίες και πληροφορίες για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών στο Twitter. 

Το Twitter από την πλευρά του εξέφρασε ανησυχίες αναφορικά με την ελευθερία λόγου και αρνήθηκε ότι επιτρέπει στην πλατφόρμα του να γίνεται μέσο για να ενθαρρύνονται παράνομες συμπεριφορές. 
Το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείται ευρέως από τους αντιπάλους της κυβέρνησης Πούτιν.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News