Κόσμος Παρασκευή 20/11/2020, 19:01
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Πάνω από 15 εκατομμύρια τα κρούσματα Covid-19

Ευρώπη: Πάνω από 15 εκατομμύρια τα κρούσματα Covid-19

To φράγμα των 15 εκατομμυρίων ξεπέρασε σήμερα ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη, με τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος να σαρώνει τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, ανά τέσσερις ημέρες ανακοινώνονται περίπου ένα εκατομμύριο κρούσματα.

Από τις αρχές της πανδημίας, ο αριθμός των μολύνσεων κορωνοϊού υπολογίζεται τουλάχιστον στα 15.046.565 και 344.401 θανάτους από τη νόσο Covid-19. Οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν το ένα-τέταρτο του παγκόσμιου συνόλου.

Χρειάσθηκε να μεσολαβήσουν σχεδόν εννέα μήνες μέχρις ότου ο αριθμός των κρουσμάτων φθάσει τα πέντε εκατομμύρια, με τα επόμενα δέκα εκατομμύρια να ανακοινώνονται σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, όπως δείχνει η ανάλυση του Reuters.

Mε μόλις το ένα-δέκατο του παγκόσμιου πληθυσμού, η Ευρώπη συγκεντρώνει το 26% του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως (που ανέρχονται σε 56,9 εκατομμύρια) και το 25% των 1,3 εκατ. θανάτων ανά τον κόσμο. Για κάθε 100 κρούσματα που ανακοινώνονται ανά τον κόσμο, περίπου τα 39 προέρχονται από χώρες της Ευρώπης.

Η Γαλλία ξεπέρασε τη Ρωσία και αποτελεί πλέον το ευρωπαϊκό επίκεντρο της πανδημίας, ενώ κατατάσσεται τέταρτη στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία.

Μεταξύ των χωρών-μελών, το ένα-τρίτο των ευρωπαϊκών κρουσμάτων εντοπίζεται στην Ανατολική Ευρώπη και το 24% των συνολικών θανάτων. Δημοκρατία της Τσεχίας, Πολωνία, Ρωσία  και Ουκρανία παραμένουν μεταξύ των χωρών που έχουν υποστεί το ισχυρότερο πλήγμα, με βάση των αριθμό κρουσμάτων ανά σύνολο πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News