Κόσμος Δευτέρα 29/03/2021, 13:08
ΚΟΣΜΟΣ

Πώς το Λονδίνο έφτασε σε μηδενικούς θανάτους από Covid-19

Πώς το Λονδίνο έφτασε σε μηδενικούς θανάτους από Covid-19

Μία μεγάλη νίκη στη μάχη κατά της Covid19 πέτυχε το Λονδίνο. Δεν κατεγράφη κανένας θάνατος από Covid19 για πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του δημόσιου συστήματος υγείας για την 28η Μαρτίου, όπως μεταδίδει το BBC. 

Σημειώνεται ότι στο απόγειο της υγειονομικής κρίσης τον περασμένο Απρίλιο το Λονδίνο είχε να αντιμετωπίσει περίπου 230 θανάτους από Covid-19 ημερησίως. «Πρόκειται για ένα φανταστικό ορόσημο, αλλά έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα» δήλωσε ένας γιατρός στο BBC. 

Πώς το Λονδίνο έφτασε σε μηδενικούς θανάτους από Covid-19-1

Το Λονδίνο καλύπτει το 12% όλων των θανάτων από νέο κορωνοϊό στη Βρετανία και ήταν το επίκεντρο του πρώτου κύματος της πανδημίας πέρυσι. Τότε στο νοσοκομείο University College πέθαιναν δύο με τρεις ασθνείς κάθε δύο ημέρες, όπως εξηγεί ο Τζιμ Ντάουν, γιατρός σε μονάδα εντατικής θεραπείας. 

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επεβλήθησαν στη βρετανική πρωτεύουσα, αλλά και οι ταχύτατοι ρυθμοί του εμβολιαστικού προγράμματος πέτυχαν να αλλάξουν άρδην την εικόνα. Τώρα στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο 7 ασθενείς σε κλίνες ΜΕΘ και αναμένεται περαιτέρω πτώση, σύμφωνα με τον Ντάουν.

Έτσι ύστερα από πολύμηνες θυσίες, από σήμερα τα μέτρα χαλαρώνουν- και πάλι όμως με μέτρο. Επιτρέπονται πια οι συναντήσεις έως και 6 ατόμων από δύο διαφορετικά νοικοκυριά. Ανοίγουν οι εξωτερικοί χώροι άθλησης, επαναλειτουργούν τα ανοιχτά κολυμβητήρια και κάθε είδους οργανωμένη αθλητική δραστηριότητα που μπορεί να λάβει χώρα σε εξωτερικό χώρο. 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι από την αρχή της πανδημίας 708.000 έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό στο Λονδίνο, οι 15.000 εκ των οποίων πέθαναν μέσα σε διάστημα 28 ημερών από τη διάγνωση. Συνολικά έχουν καταγραφεί 18.000 θάνατοι σε νοσοκομεία του Λονδίνου, με την Covid19 να αναφέρεται στα πιστοποιητικά θανάτου. 

Πηγή: BBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News