Κόσμος Κυριακή 28/03/2021, 17:24
ΚΟΣΜΟΣ

Διώρυγα Σουέζ: Στην αναμονή 16 ελληνικά πλοία

Διώρυγα Σουέζ: Στην αναμονή 16 ελληνικά πλοία

Τουλάχιστον 16 ελληνικά πλοία βρίσκονται στην αναμονή στη Διώρυγα του Σουέζ, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Διώρυγα Σουέζ: Εντολή για ελάφρυνση του φορτίου του Ever Given

Τόνισε μάλιστα την προσφορά βοήθειας που απηύθυνε η Ελλάδα στην Αίγυπτο για την αποκόλληση του γιγάντιου πλοίου από την όχθη του καναλιού.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών προσέφερε από την πρώτη στιγμή βοήθεια στην Αίγυπτο και σε συνεργασία με την Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, όπως δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης αναφερόμενος στην προσπάθεια αποκόλλησης του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given».

«Θέλαμε να τονίσουμε με αυτό τον τρόπο ότι είμαστε διαθέσιμοι και έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια και σε επίπεδο ρυμούλκησης αλλά και βυθοκόρησης», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης κάνοντας λόγο για «τεράστιο πρόβλημα».

«Πάνω από 10% του παγκόσμιου εμπορίου διακινείται μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Η Ελλάδα είναι έτοιμη και με μέσα και προσωπικό να προσφέρει τη βοήθειά της, ενώ δυστυχώς έχουμε 16 ελληνικά πλοία που περιμένουν να διέλθουν της διώρυγας. Πιστεύουμε σύντομα να καταστεί δυνατή η ασφαλήs διέλευση από τη διώρυγα», τόνισε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι πάνω από 300 πλοία περιμένουν σε ουρά για να περάσουν από τη Διώρυγα, με περίπου πενήντα να προστίθενται σε καθημερινή βάση.

Υπενθυμίζεται ότι η Αίγυπτος εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην Αθήνα για την προσφορά της να βοηθήσει στη διαδικασία απομάκρυνσης του «Ever Given».

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News