Κόσμος Κυριακή 28/03/2021, 11:03
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: 5.000 θεατές στην πρώτη covid-free συναυλία

Βαρκελώνη: 5.000 θεατές στην πρώτη covid-free συναυλία

Χορός, τραγούδι, αγκαλιές. Εικόνες από μία προ-Covid εποχή; Κι όμως, όχι. Πρόκειται για όσα έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στη Βαρκελώνη σε μία covid-free συναυλία του ροκ συγκροτήματος Love of Lesbian.

To «παρών» έδωσαν περίπου 5.000 θεατές, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, όχι όμως και να τηρούν τις φυσικές αποστάσεις. Επίσης, για την είσοδο στον χώρο, και οι 5.000 υποχρεώθηκαν να κάνουν rapid test. 

«Ήταν εντυπωσιακό. Νιώθαμε ασφαλείς ανά πάσα στιγμή. Ήμασταν στην πρώτη σειρά και ήταν κάτι που μας είχε λείψει πολύ» δήλωσε, μετά τη συναυλία, ο 29χρονος Σαλβαδόρ, ένας από τους συμμετέχοντες.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σ’ αυτή. Ελπίζουμε ότι θα είναι η πρώτη από πολλές» έσπευσε να προσθέσει, μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό του.

Οι ισπανικές αρχές είχαν παράσχει ειδική άδεια για την πραγματοποίηση της συναυλίας, η οποία είναι η πρώτη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εξάλλου, στο υπόλοιπο της χώρας, εξακολουθούν να ισχύουν πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με περιορισμούς στις συναθροίσεις πολιτών, υποχρεωτική χρήση μάσκας κ.α.

Τα τεστ για τους θεατές έγιναν σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες της Βαρκελώνης από 80 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού της πόλης. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News