Κόσμος Σάββατο 27/03/2021, 18:53
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Γερμανία: Στα μέσα Απριλίου αναμένονται τα πρώτα εμβόλια της J&J

Γερμανία: Στα μέσα Απριλίου αναμένονται τα πρώτα εμβόλια της J&J

Η Γερμανία πρόκειται να παραλάβει την πρώτη μικρή παρτίδα μονοδοσικών εμβολίων κατά της Covid της εταιρείας Johnson & Johnson στα μέσα Απριλίου, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν.

«Θα είναι μόνο μια μικρή παρτίδα στην αρχή», είπε ο Σπαν σε μια τηλεδιάσκεψη και πρόσθεσε ότι αναμένει πως μια αποστολή 275.000 δόσεων του εμβολίου θα φθάσει στη χώρα περί τις 12 Απριλίου.

«Αλλά τουλάχιστον–επειδή περιμένουμε πολύ καιρό για την πρώτη παραλαβή του εμβολίου της J&J –θα παραλάβουμε την πρώτη παρτίδα των εμβολίων στα μέσα Απριλίου και έπειτα θα αυξηθούν σε εκατομμύρια δόσεις, όπως συμβαίνει με όλες τις παραλαβές (εμβολίων)».

To εμβόλιο της J&J, το οποίο έλαβε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. στις 11 Μαρτίου, είναι το τέταρτο που λαμβάνει άδεια για χρήση στην Ε.Ε. μετά από εκείνα των Pfizer/BioNTechAstraZeneca και Moderna.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία προσβλέπει να επισπεύσει τους εμβολιασμούς από τον επόμενο μήνα όταν αναμένεται ότι θα παραλάβει 15 εκατομμύρια δόσεις από τους τρεις άλλους προμηθευτές.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News