Κόσμος Σάββατο 27/03/2021, 16:24
ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΗΠΑ: Στη Νέα Υόρκη το πρώτο «διαβατήριο» εμβολιασμού στη χώρα

ΗΠΑ: Στη Νέα Υόρκη το πρώτο «διαβατήριο» εμβολιασμού στη χώρα

Το πρώτο «διαβατήριο» εμβολιασμού των ΗΠΑ έρχεται στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Excelsior Pass», μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα επιτρέπει στους Νεοϋορκέζους να αποδεικνύουν την κατάσταση εμβολιασμού τους ή εάν έχουν λάβει πρόσφατα αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ για την Covid, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις και διάφορες επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

«Όπως με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια για τις πτήσεις, οι κάτοχοι θα μπορούν είτε να εκτυπώσουν το πάσο τους είτε να το αποθηκεύσουν στα κινητά τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Excelsior Pass Wallet», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

«Κάθε πάσο θα διαθέτει έναν ασφαλή κώδικα QR, τον οποίο οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις και χώροι μπορούν να σαρώσουν χρησιμοποιώντας μια συνοδευτική εφαρμογή για να επαληθεύσουν το αποδεικτικό εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ Covid», τονίζεται. 

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι τα δεδομένα κάθε ατόμου θα διατηρούνται πάντα ασφαλή και εμπιστευτικά. 

«Η εφαρμογή δεν θα δίνει πληροφορίες για την υγεία του κατόχου της κατά τη σάρωση, αλλά θα εμφανίζει ένα πράσινο σημάδι μόνο εάν το άτομο έχει εμβολιαστεί ή έχει βγει αρνητικός σε εξέταση, ή ένα κόκκινο «Χ» εάν δεν ισχύουν τα παραπάνω.

Μεγάλοι χώροι όπως το Madison Square Garden και το Times Union Center, θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα και στις 2 Απριλίου, το Excelsior Pass θα επεκταθεί σε «μικρότερους χώρους τέχνης, ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων», αναφέρει το γραφείο του Κουόμο. 

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από New York Post

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News