Κόσμος Τετάρτη 24/03/2021, 09:51
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Pfizer Χονγκ Κονγκ και Μακάου

Γιατί ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Pfizer Χονγκ Κονγκ και Μακάου

Το Χονκγ Κονγκ και το Μακάου ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη, ότι έχουν αναστείλει τη χρήση των εμβολίων των Pfizer/BioNTech λόγω ελαττώματος στη συκευασία μίας μεγάλης παρτίδας.

«Για λόγους πρόληψης θα πρέπει να σταματήσουν οι εμβολιασμοί έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για το πόσο επηρέασε το πρόβλημα αυτό στη συσκευασία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Χονγκ Κονγκ, προσθέτοντας ότι δεν φαίνεται να υπήρξε θέμα με το σφράγισμα της παρτίδας. Ανάλογη απόφαση έλαβε και το Μακάου για τους ίδιους λόγους. 

Στελέχη της BionTech και της Fosun, με την οποία συνεργάζεται η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας σε τοπικό επίπεδο, δήλωσαν πως δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των δόσεων της παρτίδας. Την τελική απόφαση ωστόσο θα λάβει το υπουργείο Υγείας του Χονγκ Κονγκ σε έκτακτη σύσκεψη εντός της ημέρας. 

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι ένα εκ των δύο μόλις που χρησιμοποιούνται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα του Χονγκ Κονγκ. Το άλλο είναι το κινεζικό Sinovac. Ο λόγος που προκαλεί ανησυχία για το ελάττωμα στη συσκευασία είναι πως το συγκεκριμένο εμβόλιο απαιτεί αποθήκευση σε -70 βαθμούς Κελσίου. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον απόηχο της είδησης η μετοχή της Fosun στο Χονγκ Κονγκ κάνει βουτιά 4%. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News