Κόσμος Τετάρτη 24/03/2021, 07:20
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλικό δικαστήριο: Δεν δικαιούνται μισθό υγειονομικοί- αρνητές των εμβολίων

Ιταλικό δικαστήριο: Δεν δικαιούνται μισθό υγειονομικοί- αρνητές των εμβολίων

Σε μία απόφαση- σταθμό ιταλικό δικαστήριο της πόλης Μπελούνο, στην περιφέρεια Βένετο, αποφάσισε ότι τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού που αρνούνται να εμβολιαστούν δεν δικαιούνται να συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους.

Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει τρεις νοσηλευτές και οκτώ μέλη βοηθητικού προσωπικού, οι οποίοι εργάζονται σε δυο οίκους ευγηρίας της περιοχής του Μπελούνο.

Μετά την άρνησή τους να εμβολιασθούν, τέθηκαν σε υποχρεωτική άδεια από τους εργοδότες τους. Γιατρός του ιταλικού δημοσίου έκρινε ότι είναι «ακατάλληλοι προς εργασία», λόγω της αρνητικής τους στάσης προς το εμβόλιο κατά της covid 19 και των συνεπειών που αυτή μπορεί να έχει σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Οι έντεκα αρνητές του εμβολίου προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη επικαλούμενοι το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής των πολιτών. Η αρμόδια δικαστής ωστόσο αποφάνθηκε ότι δεν υφίστανται βάσιμες αιτίες για άρνηση του εμβολίου, από την στιγμή που «είναι ευρέως γνωστή η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων σκευασμάτων επί των αρνητικών επιπτώσεων της νόσου, όπως αποδεικνύεται και από την δραστική μείωση των θανάτων στις κατηγορίες πολιτών που μπόρεσαν να εμβολιαστούν».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News