Κόσμος Δευτέρα 22/03/2021, 13:52
ΚΟΣΜΟΣ

Πώς προχωράει η ποινική έρευνα για τα οικονομικά του Τραμπ

Πώς προχωράει η ποινική έρευνα για τα οικονομικά του Τραμπ

Εκατομμύρια σελίδες εγγράφων έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίες έχουν ανοίξει ποινική έρευνα για τις δραστηριότητες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο real estate.

Πηγές των εισαγγελικών αρχών δήλωσαν στο Reuters πως το επόμενο κρίσιμο βήμα τώρα είναι τα όσα θα πουν οι μάρτυρες. Ορισμένοι εξ αυτών είναι γνωστοί, όπως ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, ο οποίος έδωσε την 8η κατάθεσή του στον Εισαγγελέα του Μανχάταν την περασμένη Παρασκευή. Για κατάθεση θα κληθεί και ο επί μακρόν οικονομικός διευθυντής του Ογανισμού Τραμπ, Άλεν Βάισελμπεργκ, σύμφωνα με πληροφορίες. Δεκάδες ακόμη τραπεζίτες, λογιστές, σύμβουλοι real estate και άλλοι συνεργάτες του πρώην προέδρου βρίσκονται σύμφωνα με το Reuters στη λίστα με τους υποψηφίους μάρτυρες.  

Οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν ακόμη απαγγείλει κατηγορίες κατά του Τραμπ ή συνεργατών τους για παράνομες πράξεις, αλλά εξετάζουν, μεταξύ άλλων, κατά πόσο υπήρξε χειραγώγηση στις τιμές των ακινήτων, προκειμένου να μειωθούν τα φορολογικά βάρη για τον Τραμπ ή να εξασφαλιστούν άλλα οικονομικά οφέλη. Δικαστήριο θα αποφανθεί με βάση τα ευρήματα των εισαγγελικών αρχών εάν υπάρχουν αρκετές ενδείξεις για να ασκηθεί δίωξη κατά του πρώην προέδρου ή άλλων προσώπων. 

Σύμφωνα με το Reuters αυτή είναι μία εκ των δύο γνωστών ποινικών ερευνών για τον πρώην προέδρο. Το πρακτορείο έχει επίσης καταγράψει ακόμη τέσσερις ξεχωριστές έρευνες στις οποίες εμπλέκεται ο Τραμπ και τουλάχιστον 17 ενεργές αγωγές. 

moneyreview.gr 
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News