Κόσμος Κυριακή 21/03/2021, 15:22
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στο τραπέζι η καραντίνα για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Γερμανία: Στο τραπέζι η καραντίνα για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Να επιβάλουν καραντίνα και υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό σκέφτονται οι γερμανικές αρχές, καθώς τα κρούσματα ξεπέρασαν τα επίπεδα συναγερμού για το σύστημα υγείας. 

Το σχέδιο, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί τη Δευτέρα και αποκαλύφθηκε από το Reuters, στοχεύει σε άτομα που σκέφτονται να πάνε διακοπές σε μέρη όπως η Μαγιόρκα της Ισπανίας, τα οποία δεν θεωρούνται υψηλού κινδύνου και επομένως δεν συνεπάγονται μέχρι τώρα υποχρεωτική καραντίνα κατά την επιστροφή. 

Οι τόποι διακοπών πρέπει να μπουν στο στόχαστρο γιατί «μπορούμε να περιμένουμε ότι οι ταξιδιώτες από πολλές χώρες θα συναντηθούν στους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών, επιτρέποντας στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού να εξαπλωθούν εύκολα», αναφέρει το σχέδιο. 

Τα κρούσματα στη Γερμανία άγγιξαν σήμερα τα 103,9 ανά 100.000 πληθυσμού. Όταν ξεπερνούν τα 100, οι μονάδες εντατικής θεραπείας αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες. 

Στην προηγούμενη συνάντηση της επιτροπής που αποφασίζει για τα μέτρα, συμφωνήθηκε ένα επιφυλακτικό άνοιγμα, παρά τις διαφωνίες της Άνγκελα Μέρκελ. Στον τέταρτο μήνα του lockdown, οι Γερμανοί δείχνουν αυξανόμενη κόπωση με τα μέτρα. 

Στα σχέδια που θα εξεταστούν αύριο είναι και η υποχρέωση των επιχειρήσεων να πληρώσουν για να κάνουν οι εργαζόμενοί τους που δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι δύο rapid test κάθε εβδομάδα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News