Κόσμος Παρασκευή 19/03/2021, 15:48
ΚΟΣΜΟΣ

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες εν μέσω Covid – Η θέση της Ελλάδας

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες εν μέσω Covid – Η θέση της Ελλάδας

Ποια χώρα είχε τους πιο ευτυχισμένους πολίτες κατά τη διάρκεια του 2020, το οποίο στιγματίστηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού; Αυτή την απορία έρχεται να «λύσει» ο Παγκόσμιος Δείκτης Ευτυχίας, ο οποίος δημοσιεύθηκε σήμερα, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Στην κορυφή της λίστας, για τέταρτη διαδοχική χρονιά, «φιγουράρει» η Νορβηγία, η οποία υπερασπίστηκε τον τίτλο της πιο ευτυχισμένης χώρας. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ισλανδία και στην τρίτη η Δανία.

Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι παρακάτω χώρες: Ελβετία, Ολλανδία, Σουηδία, Γερμανία, Νορωηγία, Νέα Ζηλανδία, Αυστρία.  Όσον αφορά την Ελλάδα, περιορίζεται στην 51η θέση – δηλαδή περίπου στη μέση- βελτιώνοντας βέβαια, κατά οκτώ θέσεις την επίδοση του 2019.

Table 2.1. Ranking of happiness (average life evaluations) based on the 2020 surveys compared to those in 2017-2019

Table 2.1. Ranking of happiness (average life evaluations) based on the 2020 surveys compared to those in 2017-2019

Η λιγότερο ευτυχισμένη χώρα, αντίθετα, είναι η Ζιμπάμπουε, η οποία βρίσκεται στην τελευταία 95η θέση της σχετικής λίστας. Την ίδια μοίρα μοιράζονται και οι Τανζανία, Ιορδανία και Ινδία.

Παράγοντας – κλειδί για την επίτευξη της πολυπόθητης ευτυχίας εν μέσω της πανδημίας ήταν η εμπιστοσύνη μεταξύ κοινωνίας και κράτους, καθώς και η ενίσχυση της εισοδηματικής ισότητας μεταξύ φτωχών και πλουσίων.

«Η πανδημία μάς υπενθύμισε τις περιβαλλοντικές απειλές, την ανάγκη για συνεργασία, αλλά και τις δυσκολίες μιας επιτυχημένης συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες. Πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε από τον κορωνοϊό» καταλήγει η έρευνα, στέλνοντας σαφές μήνυμα σ’ όλο τον πλανήτη.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News