Κόσμος Πέμπτη 18/03/2021, 10:59
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Καθυστερούν 5 εκατ. δόσεις εμβολίου από την Ινδία

Βρετανία: Καθυστερούν 5 εκατ. δόσεις εμβολίου από την Ινδία

Μειωμένες θα είναι οι προμήθειες εμβολίων κατά της Covid-19 στη Βρετανία τον επόμενο, με την καθυστέρηση να αποδίδεται σύμφωνα με το BBC στο γεγονός ότι παρτίδες 5 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Οξφόρδης – AstraZeneca, που παράγονται από το Serum Institute της Ινδίας, έχουν κρατηθεί για τέσσερις εβδομάδες.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) έχει προειδοποιήσει για μείωση της προσφοράς εμβολίων τον Απρίλιο σε επιστολή του προς τους τοπικούς οργανισμούς υγείας. Το υπουργείο Υγείας υπογραμμίζει ότι παρά την εξέλιξη αυτή θα επιτευχθεί ο στόχος να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου όλοι οι ενήλικες έως το τέλος Ιουλίου.

Εκπρόσωπος του Serum Institute δήλωσε: «Πέντε εκατομμύρια δόσεις παραδόθηκαν στη Βρετανία πριν από λίγες εβδομάδες και θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε περισσότερες αργότερα, στη βάση της σημερινής κατάστασης και των απαιτήσεων του κρατικού προγράμματος εμβολιασμού στην Ινδία». Πηγές ανέφεραν στο BBC πως παρά το γεγονός ότι ο αρχικός στόχος ήταν η παράδοση των επόμενων πέντε εκατομμυρίων δόσεων να γίνει μέσα στον Μάρτιο, δεν υπήρχε αυστηρό χρονοδιάγραμμα. 

Ο Ρόμπερτ Τζένρικ, μέλος του υπουργικού συμβολίου, σχολίασε πως η χώρα έχει λιγότερες δόσεις του εμβολίου για τις επόμενες εβδομάδες από ό,τι ήλπιζε, αλλά θα αυξηθεί σημαντικά και πάλι η προσφορά τον Απρίλιο. «Ο εμβολιασμός ίσως να προχωρήσει πιο αργά από ό,τι ελπίζαμε, αλλά όχι πιο αργά από τον επίσημο στόχο» ξεκαθάρισε. 

Πηγή: BBC 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News