Κόσμος Τρίτη 16/03/2021, 11:56
ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: Επιπλέον 10 εκατ. δόσεις των Pfizer – BioNTech στο β’ τρίμηνο

Από το δεύτερο συμβόλαιο Κομισιόν – Pfizer

Κομισιόν: Επιπλέον 10 εκατ. δόσεις των Pfizer – BioNTech στο β’ τρίμηνο

Την επιτάχυνση των παραδοτέων εμβολίων των Pfizer – BioNTech στο β’ τρίμηνο ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

«Η Κομισιόν και οι BioNTech – Pfizer ήρθαν σε συμφωνία για την πρόωρη παράδοση 10 εκατ. δόσεων στο β’ τρίμηνο. Είναι μία πολύ καλή είδηση. Δίνει στα κράτη-μέλη το περιθώριο ελιγμών και κάλυψης τυχόν κενών στις παραδόσεις» γνωστοποίησε η επικεφαλής των Βρυξελλών.

Αποτέλεσμα είναι ο συνολικός αριθμός των παραδοτέων δόσεων των Pfizer – BioNTech στο β’ τρίμηνο του 2021 να φθάσει σε πάνω από 200 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 10 εκατ. επιπλέον δόσεις προέρχονται από το δεύτερο συμβόλαιο Κομισιόν – Pfizer, το οποίο προβλέπει την παράδοση 100 εκατ. δόσεων εμβολίου στο γ’ και το δ’ τρίμηνο του 2021. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει εντός του β’ τριμήνου την παράδοση συνολικά 300 εκατ. δόσεων από τις Pfizer / BioNTech, Μoderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson -παρότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στους τελικούς αριθμούς.

Άλλωστε, ήδη 14 χώρες της Ευρώπης έχουν προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών της AstraZeneca, λόγω της εμφάνισης περιστατικών θρόμβωσης σε δεκάδες εμβολιασμένους πολίτες. 

Μάλιστα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα συνεδριάσει εκτάκτως για το ζήτημα την Πέμπτη, ενώ σήμερα αναμένεται η συνεδρίαση τόσο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) όσο και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News