Κόσμος Τρίτη 16/03/2021, 09:59
ΚΟΣΜΟΣ

ΑstraZeneca: Συμφωνία για επιπλέον 500.000 δόσεις από το κοκτέιλ αντισωμάτων στις ΗΠΑ

ΑstraZeneca: Συμφωνία για επιπλέον 500.000 δόσεις από το κοκτέιλ αντισωμάτων στις ΗΠΑ

Την ώρα που επικρατεί αναβρασμός στην Ευρώπη για το εμβόλιό της, η AstraZeneca κατέληξε σε συμφωνία για τη χορήγηση έως 500.000 επιπλέον δόσεων του κοκτέιλ αντισωμάτων, που παρασκευάζει, στις ΗΠΑ, έναντι 205 εκατ. δολαρίων. 

Η νέα συμφωνία ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των δόσεων που θα διατεθούν στις ΗΠΑ σε 700.000. Το φάρμακο, γνωστό ως AZD7442, είναι στην τελική φάση των τελικών δοκιμών και σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί για την προστασία των ανθρώπων, που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για την Covid-19 ή για τη θεραπεία εκείνων, που έχουν ήδη μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό. 

Οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει να διαθέσουν έως και 726 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη και την προμήθεια της θεραπείας αυτής, εφόσον εξασφαλίσει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Το AZD7442 έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό και έναντι μεταλλάξεων του ιού στις πρώτες δοκιμές.

Και άλλες εταιρείες εργάζονται για παρόμοια φάρμακα. Η θεραπεία της Eli Lilly έχει λάβει έγκριση για κατ’επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ από τον Νοέμβριο για ασθενείς με υψηλό κίνδυνο επιδείνωσης ή νοσηλείας. Η Lilly έχει επίσης ενώσει δυνάμεις με την GlaxoSmithKline και την Vir Βiotechnology για να δοκιμάσει έναν συνδυασμό αντισωμάτων καθώς τα νέα στελέχη του ιού συνιστούν μία πρόσθετη απειλή. 

Πηγή: Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News