Κόσμος Δευτέρα 15/03/2021, 14:58
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Έρχονται καλύτερα εμβόλια

φωτ.: Unsplash

Νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων και κάποια που δεν θα χρειάζονται σύριγγες ενώ θα διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στο 2021 ή το 2022, σύμφωνα με την επικεφαλής επιστήμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Σούμια Σουαμινάθαν. 

Έξι έως οκτώ νέα εμβόλια ενδεχομένως να ολοκληρώσουν τις κλινικές δοκιμές και να αξιολογηθούν από τις αρμόδιες αρχές έως τα τέλη του έτους, είπε σε συνέντευξή της στο Bloomberg. 

Τα νέα εμβόλια θα προστεθούν στα 10 που ήδη έχει διαπιστωθεί ότι δουλεύουν, ένα χρόνο αφότου ανακηρύχθηκε και επίσημα η πανδημία του κορωνοϊού. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα εμβόλια που έχουμε. Αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο. Νομίζω ότι μέσα στο 2022 θα δούμε την κυκλοφορία βελτιωμένων εμβολίων», είπε η δρ. Σουαμινάθαν. 

Τα νέα εμβόλια θα γίνονται με μία δόση μόνο, θα χορηγούνται από το στόμα, μέσω σπρέι στη μύτη ή με ένα αυτοκόλλητο για το δέρμα. Αυτά θα είναι πιο κατάλληλα για συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως για παράδειγμα οι έγκυες γυναίκες, εξήγησε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News