Κόσμος Σάββατο 13/03/2021, 20:21
ΚΟΣΜΟΣ

Με θρόμβωση τρεις υγεινομικοί στην Νορβηγία που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca

Με θρόμβωση τρεις υγεινομικοί στην Νορβηγία που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca

Τρεις εργαζόμενοι στη Νορβηγία στον κλάδο της υγείας που πρόσφατα έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca για την Covid-19 νοσηλεύονται με θρόμβωση, όπως ανακοίνωσε το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Η Νορβηγία ανέστειλε την Πέμπτη τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και η Ισλανδία.

«Δεν γνωρίζουμε εάν οι περιπτώσεις συνδέονται με το εμβόλιο», δήλωσε ο δρ Σίγκουρντ Χορτέμο, επικεφαλής του Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα διερευνήσει τα τρία περιστατικά, πρόσθεσε ενώ οι εργαζόμενοι τα οποία είναι κάτω των 50 ετών.

«Έχουν πολύ ασυνήθιστα συμπτώματα: αιμορραγία, θρόμβωση και χαμηλό επίπεδο αιμοπεταλίων», δήλωσε ο Στέιναρ Μάντσεν, διευθυντής της Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων στο τηλεοπτικό δίκτυο, NRK.

Την Πέμπτη ο ΕΜΑ διαβεβαίωσε ότι τα οφέλη από το εμβόλιο υπερτερούν του κινδύνου και πρέπει να συνεχιστεί η χορήγησή του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News