Κόσμος Σάββατο 13/03/2021, 18:42
ΚΟΣΜΟΣ

Σε υψηλό από τον Μάρτιο του 2020 η κίνηση στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Σε υψηλό από τον Μάρτιο του 2020 η κίνηση στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν ενός έτους έφθασε ο ημερήσιος αριθμός των επιβατών στα αεροδρόμια των ΗΠΑ χθες, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών, μια ένδειξη ότι ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών ανακάμπτει.

Βάσει των στοιχείων της ρυθμιστικής αρχής, 1,357 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν στα αμερικανικά αεροδρόμια χθες, ο υψηλότερος αριθμός από τις 15 Μαρτίου του 2020.

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα σχεδόν εκμηδένισαν τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ειδικότερα στις ΗΠΑ η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια έκανε βύθιση 60% στο σύνολο της περυσινής χρονιάς, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο υποχώρησε ελαφρώς περαιτέρω κατά 63%.

Ωστόσο με τον αριθμό των Αμερικανών που έχουν εμβολιασθεί να αυξάνεται, η ζήτηση και οι κρατήσεις για αεροπορικά ταξίδια παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Πάρα ταύτα ο αριθμός των επιβατών της Παρασκευής, παραμένει περί του 38% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Στο μεταξύ την περασμένη Τετάρτη το Κογκρέσο ενέκρινε τη νέα βοήθειας ύψους 14 δισ. δολαρίων για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες σε μία προσπάθεια να στηριχθούν από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού, στον τρίτο γύρο μέτρων στήριξης από το Μάρτιο του 2020.

Με την τελευταία παράταση των έξι μηνών στην οικονομική στήριξη του κλάδου αερομεταφορών που θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων έως τις 30 Σεπτεμβρίου, το Κογκρέσο έχει χορηγήσει συνολικά στους αερομεταφορείς 54 δισ. δολάρια από πέρυσι το Μάρτιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News