Κόσμος Σάββατο 13/03/2021, 13:38
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: «Φρένο» από τους ειδικούς σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων

Γερμανία: «Φρένο» από τους ειδικούς σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων

Αντίθετοι στην περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εμφανίζονται Γερμανοί ειδικοί, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξάνεται, λόγω και της ταχείας εξάπλωσης της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.

«Θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε περισσότερη χαλάρωση μόνο αν σταθεροποιηθεί ή αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων δήλωσε ο Καρλ Λόιτερμπάχ, ειδικός σε θέματα υγείας των Σοσιαλδημοκρατών στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine, εκτιμώντας ότι αυτό δεν ήταν πιθανό να συμβεί σύντομα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ξανά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς έχουν αρθεί ορισμένοι περιορισμοί. Η απογοήτευση για το συνεχιζόμενο lockdown και τον αργό ρυθμό εμβολιασμών πλήττει την στήριξη των πολιτών στους συντηρητικούς της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, με φόντο και το σκάνδαλο προμήθειας μασκών στο οποίο εμπλέκονται βουλευτές του κόμματός της. Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αναμένεται να συναντηθούν ξανά στις 22 Μαρτίου προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα ως προς την άρση ή μη των μέτρων.

Διαδηλωτές προγραμματίζουν συγκέντρωση στο Βερολίνο σήμερα Σάββατο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα. Σήμερα ανακοινώθηκαν στη χώρα 12.674 νέα κρούσματα και 239 θάνατοι λόγω κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η χώρα βρίσκεται στην αρχή του τρίτου κύματος της πανδημίας. Ο Στεφάν Πίλσινγκερ γιατρός και μέλος του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, εκτίμησε ότι η εξάπλωση της βρετανικής μετάλλαξης θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο άλμα κρουσμάτων, προσθέτοντας πως ακόμη και τα προηγούμενα μέτρα του lockdown δεν στάθηκαν ικανά να συγκρατήσουν το νέο στέλεχος.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News