Κόσμος Παρασκευή 12/03/2021, 22:30
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Σε οριακή κατάσταση η περιοχή του Παρισιού λόγω Covid-19, προειδοποιεί ο Καστέξ

Σε οριακή κατάσταση η περιοχή του Παρισιού λόγω Covid-19, προειδοποιεί ο Καστέξ

Εξαιρετικά τεταμένη είναι η κατάσταση όσον αφορά στην εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή του Παρισιού με τις αρχές να είναι έτοιμες να λάβουν νέα μέτρα, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώσει την αυστηροποίηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ή νέα τοπικά λοκντάουν.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους, και ιδιαίτερα σε εκείνους που ζουν στην πρωτεύουσα, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, να φοράνε μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Στόχος είναι να μειώσουμε την πίεση στο σύστημα των νοσοκομείων», επεσήμανε ο Καστέξ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας ξεπέρασε σήμερα τις 4.000, για πρώτη φορά από τις 26 Νοεμβρίου, με σχεδόν 1.100 ασθενείς Covid-19 στις ΜΕΘ στην περιοχή του Παρισιού.

Στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του, οι υγειονομικοί προειδοποιούν ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται στα πρόθυρα της υπερφόρτωσης.

Ο Καστέξ σημείωσε ότι στην περιοχή της Ιλ ντε Φρανς, περιμετρικά του Παρισιού, η εκστρατεία εμβολιασμών θα επιταχυνθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη διανομή επιπλέον 25.000 δόσεων.

Πηγή: Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News