Κόσμος Παρασκευή 12/03/2021, 21:45
ΕΜΒΟΛΙΑ

Αλμπερτ Μπουρλά: Σύντομα θα κάνουν το εμβόλιο και τα παιδιά

Αλμπερτ Μπουρλά: Σύντομα θα κάνουν το εμβόλιο και τα παιδιά

Την άποψη ότι «είναι θέμα εβδομάδων» να κάνουν και οι ανήλικοι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά τις ηλικίες 12-16 ετών, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, σε συνέντευξή του στο ισραηλινικό κανάλι «Channel 12». 

Αυτό θα συμβεί, όπως είπε, εάν το εμβόλιο πάρει το «πράσινο φως» από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων. Επίσης, ο Αλμπερτ Μπουρλά σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους ενδέχεται να μπορούν να εμβολιαστούν και παιδιά δημοτικού.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ χορήγησε το εμβόλιο της Pfizer σε 600 παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών τα οποία πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Το υπουργείο Υγείας της χώρας αναμένει επίσης να ξεκινήσει εμβολιασμούς σε παιδιά άνω των 12 ετών από Μάιο – Ιούνιο αν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι θετικά.

Η Pfizer ξεκίνησε κλινικές δοκιμές με πάνω από 2.000 παιδιά, ηλικίας 12 έως 15 ετών και ευελπιστεί να έχει αποτελέσματα μέσα σε λίγους μήνες.

Ο κ.Μπουρλά επαίνεσε επίσης και τις «εμμονικές», όπως τις χαρακτήρισε, προσπάθειες του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, να εξασφαλίσει εμβόλιο του κορωνοϊού για την χώρα του. «Με πήρε τηλέφωνο 30 φορές», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό. 

Πηγή: The Times of Israel

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News