Κόσμος Τρίτη 6/10/2020, 19:14
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Να μην υπάρξουν νέες τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας

Μπάιντεν: Να μην υπάρξουν νέες τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας

Έκκληση προς την κυβέρνηση Τραμπ, προκειμένου να πιέσει την Τουρκία για αποχή από τις προκλητικές ενέργειες, απηύθυνε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος παράλληλα, κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να ακυρώσει την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος. 

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να εξουδετερωθούν οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ότι οι συμφωνίες για σύσταση ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποκλιμάκωσης και επανέναρξης των διπλωματικών συνομιλιών συνιστούν «βήματα προς την ορθή κατεύθυνση».

«Η κυβέρνηση Τραμπ πρέπει να πιέσει την Τουρκία να απόσχει από περαιτέρω προκλητικές ενέργειες στην περιοχή εναντίον της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των απειλών για χρήση βίας, και να δημιουργήσει χώρο για την επιτυχία της διπλωματίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε δήλωσή του.

«Καλώ επίσης», κατέληξε, «τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να ανατρέψει την πρόσφατη απόφασή του για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος και να επιστρέψει το μνημείο στην πρότερη κατάστασή του ως μουσείου, διαβεβαιώνοντας ίση πρόσβαση για όλους, συμπεριλαμβανομένων των Ορθοδόξων πιστών».

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News