Κόσμος Παρασκευή 12/03/2021, 15:19
ΚΟΣΜΟΣ

«Κοκκινίζει» σχεδόν όλη η Ιταλία – Κλείνουν τα πάντα

«Κοκκινίζει» σχεδόν όλη η Ιταλία – Κλείνουν τα πάντα

Το κλείσιμο των σχολείων, των εστιατορίων και των καταστημάτων στο μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, καθώς ένα νέο κύμα κρουσμάτων ασκεί πιέσεις στο σύστημα υγείας.  

Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έχει συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο σήμερα, για να αποφασίσει τα νέα περιοριστικά μέτρα. Χθες, η Ιταλία κατέγραψε σχεδόν 26.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 373 θανάτους.

Περισσότεροι από 100.000 έχουν πεθάνει στην Ιταλία από κορωνοϊό μέχρι σήμερα, καθώς το πρώτο κύμα χτύπησε πολύ δυνατά τη χώρα πριν από ένα χρόνο, οδηγώντας σε ένα lockdown που κράτησε μήνες και προκάλεσε τη χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά.

Καθώς οι μεταλλάξεις εξαπλώνονται στην Ιταλία, οι περιοχές του Βορρά όπως η Λομβαρδία αλλά και της Καλαβρίας στο Νότο, μπαίνουν στην «κόκκινη ζώνη». Το Λάτσιο, η περιοχή που περιλαμβάνει τη Ρώμη, θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει «κόκκινη», αν και η κατάσταση εκεί είναι ακόμα αβέβαιη.

Η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ντράγκι προχώρησε στην αυστηροποίηση των περιορισμών για τις κόκκινες περιοχές, καθώς πλέον κλείνουν και τα δημοτικά σχολεία, εκτός από τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα καταστήματα και τα λύκεια. Οι κάτοικοι καλούνται να μείνουν στο σπίτι τους όσο είναι δυνατόν.

Από όλη την Ιταλία, μόνο η Σικελία βρίσκεται στη χαμηλότερη κατηγορία, την κίτρινη, ενώ η Σαρδηνία εντάσσεται στη νέα λευκή κατηγορία, όπου δεν εφαρμόζονται σχεδόν καθόλου μέτρα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News