Κόσμος Τρίτη 9/03/2021, 10:44
ΚΟΣΜΟΣ

Στήριξη σε Ιταλία και μήνυμα στην AstraZeneca από την Κομισιόν

Στήριξη σε Ιταλία και μήνυμα στην AstraZeneca από την Κομισιόν

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την AstraZeneca έστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ στήριξε ανοιχτά την απόφαση της Ιταλίας να μπλοκάρει τις εξαγωγές των εμβολίων κατά της Covid-19. 

H EE «έχει κουραστεί να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν σε δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει ο EU Observer. «Εάν μια εταιρεία δεν παραδίδει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εξαγωγές» διεμήνυσε και πρόσθεσε ότι ότι η AstraZeneca έχει παραδώσει στην Ιταλία λιγότερο από το 10% της σύμβασης για το πρώτο τρίμηνο.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «δεν κοιτάζουμε χώρες, αλλά εταιρείες. Η AstraZeneca πρέπει πρώτα να δείξει βελτίωση ή αύξηση των παραδόσεων προτού μπορέσουν να εξάγουν την παραγωγή AstraZeneca από την Ευρώπη. Η εταιρεία πρέπει να παραδώσει. Και αυτό θα δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη ότι τηρούν τη σύμβασή τους και αν τηρούν τη σύμβαση, φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές για εξαγωγές». 

Σύμφωνα με την φον ντερ Λάιεν «τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη αυξάνονται και ότι η ΕΕ θα επιτύχει τον στόχο της εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News