Κόσμος Παρασκευή 5/03/2021, 16:29
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Covid19: H Γαλλία στηρίζει την απόφαση της Ιταλίας να μπλοκάρει τις εξαγωγές

Εμβόλιο Covid19: H Γαλλία στηρίζει την απόφαση της Ιταλίας να μπλοκάρει τις εξαγωγές

Η Γαλλία στηρίζει την απόφαση της Ιταλίας να μπλοκάρει τις εξαγωγές εμβολίων της AstraZeneca στην Αυστραλία, σε μά εξέλιξη η οποία αποκαλύπτει ότι εντείνεται ο παγκόσμιος «πόλεμος» των εμβολίων.

«Φυσικά και κατανοώ την Ιταλία» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, Ολιβιέ Βεράν, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC. «Θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο» παραδέχθηκε.

Η στήριξη από μία άλλη μεγάλη χώρα της Ε.Ε. έρχεται μετά το αίτημα της Αυστραλίας προς την Κομισιόν να εξετάσει τις ενέργειες της Ιταλίας. Η Ιταλία ενημέρωσε την Κομισιόν ότι θα κάνει χρήση της δυνατότητάς της να μπλοκάρει τις εξαγωγές εμβολίων και η Κομισιόν δεν αντιτάχθηκε στην απόφασή της, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται αξιωματούχο της Ένωσης. 

Νωρίτερα ο Επίτροπος Εμπορίου της Ε.Ε., Βάλντις Ντομπρόβσκις, είχε μιλήσει με τον Αυστραλό ομόλογό του. Συζήτησαν τον μηχανισμό εξαγωγών, αλλά και τις υποχρεώσεις της AstraZeneca στο πλαίσιο της σύμβασής της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Επιτρόπου Εμπορίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. είχε έρθει σε έντονη σύγκρουση με την φαρμακοβιομηχανία για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων της. 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News