Κόσμος Τρίτη 2/03/2021, 13:53
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σχέδιο για παράταση του lockdown έως τις 28 Μαρτίου

Γερμανία: Σχέδιο για παράταση του lockdown έως τις 28 Μαρτίου

Παράταση του lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου, αλλά με μερική χαλάρωση περιορισμών από τις 8 του μήνα, σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με ένα σχέδιο συμφωνίας που θα συζητήσουν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Η Μέρκελ θα έχει συζητήσεις με τους επικεφαλής των κρατιδίων την Τετάρτη για τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα έναντι της πανδημίας, την ώρα που τα κρούσματα στη χώρα έχουν ξεπεράσει τα 2,4 εκατομμύρια και η κόπωση των πολιτών αυξάνεται.

Το προσχέδιο του εγγράφου, που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters, αναφέρει ότι από τις 8 Μαρτίου έως και πέντε άτομα από δύο διαφορετικά νοικοκυριά, εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των 14 ετών, θα μπορούν να συναντώνται, από δύο άτομα κατ ‘ανώτατο όριο που ισχύει σήμερα. Θα επιτραπεί επίσης να ανοίξουν ξανά ανθοπωλεία και βιβλιοπωλεία, και βιβλίων, κέντρα περιποίησης νυχιών και ινστιτούτα αισθητικής.

Εν όψει του Πάσχα, στο σχέδιο θα υπάρχει σύσταση προς τους Γερμανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού, με «παράθυρο» για περιορισμένες επισκέψεις σε συγγενείς τις ημέρες των εορτών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News