Κόσμος Δευτέρα 1/03/2021, 11:15
ΚΟΣΜΟΣ

Υπονοούμενα Τραμπ για νέα υποψηφιότητα το 2024

Υπονοούμενα Τραμπ για νέα υποψηφιότητα το 2024

Δεν σκοπεύει να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα, καθώς κάτι τέτοιο θα δίχαζε την ψήφο των Ρεπουμπλικάνων, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο, μιλώντας σε συνέδριο συντηρητικών στη Φλόριντα. Πάντως, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπονόησε ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφιος και πάλι το 2024.

Ο Τραμπ άσκησε έντονη κριτική στο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι η αμερικανική πολιτική πήγε «από το Πρώτα η Αμερική στο Τελευταία η Αμερική».

Η εμφάνισή του στο Conservative Political Action Conference (CPAC) στο Ορλάντο επιβεβαιώνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί σημαντική επιρροή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ενώ έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου αθωώθηκε στη δίκη για την παραπομπή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος παραμένει «μπλοκαρισμένος» από τις πλατφόρμες των social media, όπως είναι το Facebook και το Twitter, ενώ αφότου αποχώρησε από το Λευκό Οίκο, τον Ιανουάριο, ζει στην κατοικία του, στο θέρετρο του γκολφ Mar-a-Lago της Φλόριντα.

«Στέκομαι μπροστά σας σήμερα για να δηλώσω ότι το απίστευτο ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί πριν από τέσσερα χρόνια έχει κάθε άλλο παρά τελειώσει», είπε ο Τραμπ στο συνέδριο. Στην ομιλία του χαρακτήρισε «fake news» τις φήμες ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα, ενώ επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι έχασε την επανεκλογή λόγω εκλογικής νοθείας. «Στην πραγματικότητα, αυτοί (οι Δημοκρατικοί) έχασαν το Λευκό Οίκο. Αλλά ποιος ξέρει, ποιος ξέρει; Μπορεί ακόμα να αποφασίσω να τους κερδίσω για τρίτη  φορά, οκ;», είπε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος το 2024.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News