Κόσμος Κυριακή 28/02/2021, 19:55
ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΗΠΑ: Τα παιδιά «πιθανότατα» θα εμβολιαστούν στις αρχές του 2022

Φωτ. REUTERS

Τα παιδιά στις ΗΠΑ «πιθανότατα» θα εμβολιασθούν στις αρχές του 2022, δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός ανοσολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου Αντονι Φάουτσι.

Ο μαζικός εμβολιασμός παιδιών στη χώρα θα μπορούσε να ελαφρύνει το βάρος εκατομμυρίων γονέων τα παιδιά των οποίων παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Η κατάσταση διαφέρει σημαντικά από πολιτεία σε πολιτεία και από σχολείο σε σχολείο, ανάλογα αν πρόκειται για δημόσια, ιδιωτικά ή θρησκευτικά σχολεία, ενώ διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις αρχές και τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Προς το παρόν, κανένα από τα τρία εμβόλια που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ (Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson) δεν μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα κάτω των 16 ετών.

Ωστόσο, ο Φάουτσι ανέφερε στο NBC ότι ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει μελέτες για την προοδευτική μείωση αυτού του ορίου ηλικίας.

«Δεν μπορούμε να φθάσουμε ξαφνικά από τα 12 χρόνια στους 6 μήνες, αρχίζουμε να κατεβαίνουμε από τα 12 στα 9 χρόνια, έπειτα από τα 9 στα 6, από τα 6 στα 2 χρόνια…».

Ανάλογα με την πρόοδο αυτών των μελετών, ο Φάουτσι εκτίμησε ότι οι ανήλικοι κάτω των 12 ετών θα εμβολιαστούν προς το τέλος του 2021. «Και πολύ πιθανόν, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά άνω των 12 ετών, είπε ότι θα μπορέσουν να εμβολιασθούν το προσεχές φθινόπωρο.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) εξέδωσαν νέες οδηγίες, προτείνοντας το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με ασφάλεια και το συντομότερο δυνατόν.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από AFP, France24

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News