Κόσμος Κυριακή 28/02/2021, 18:49
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Εμβόλιο J&J: Αναμένεται έγκριση από τον EMA στις αρχές Μαρτίου

Φωτ. REUTERS

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid αναμένεται να λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) στις αρχές Μαρτίου.

Όπως δήλωσε την Κυριακή η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ, η διανομή αναμένεται να ξεκινήσει στην Ε.Ε. στα τέλη του Μαρτίου ή τις αρχές του Απριλίου.

Το πράσινο φως της Ε.Ε. θα δοθεί «στις αρχές του Μαρτίου αφού ο EMA πραγματοποιήσει την αξιολόγηση όλων των δεδομένων που του έχει παραδώσει η Johnson & Johnson ώστε να γίνει δυνατή η κυκλοφορία του εμβολίου», ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός.

Οι πρώτες δόσεις θα πρέπει «να φθάσουν στο τέλος του Μαρτίου – αρχές Απριλίου αφού χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για την παραγωγή των δόσεων, αυτό «αποτελεί ακόμη αντικείμενο συνομιλιών με την εταιρεία», πρόσθεσε.

«Είναι μια πολύ καλή είδηση διότι το εμβόλιο αυτό χρειάζεται μόνο μία δόση, αντίθετα είναι πιθανόν ότι θα χρειασθούν αναμνηστικές δόσεις, δεν το γνωρίζουμε ακόμη», επισήμανε.

Σημειώνεται, ότι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έδωσαν χθες την έγκρισή τους για επείγουσα χρήση του μονοδοσικού εμβολίου για άτομα άνω των 18 ετών.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι ο στόχος είναι η παράδοση 600 εκατομμυρίων δόσεων στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από AFP

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News