Κόσμος Παρασκευή 26/02/2021, 14:30
ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Τα παιδιά θα μπορούν να επαναλάβουν τη σχολική χρονιά

Βερολίνο: Τα παιδιά θα μπορούν να επαναλάβουν τη σχολική χρονιά

Την ευκαιρία να επαναλάβουν τη σχολική χρονιά δίνει το Βερολίνο στους μαθητές, αναγνωρίζοντας ότι η πανδημία έχει διαταράξει σημαντικά τη μαθησιακή διαδικασία, έπειτα από τόσους μήνες τηλεκπαίδευσης.

Οι βουλευτές του Βερολίνου, που αποτελεί το ένα από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, ψήφισαν υπέρ της αλλαγής στον νόμο του λεγόμενου  «sitzenbleiben», με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν να επαναλάβουν τη χρονιά.

Έως τώρα, το «sitzenbleiben» αποφασιζόταν από το σχολείο και όχι από τα παιδιά ή τους γονείς τους και συνοδευόταν από κοινωνικό στίγμα.

Όμως λόγω της πανδημίας, οι γονείς που έχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών και θεωρούν ότι αυτά έχουν μείνει πίσω στην ύλη εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης, θα μπορούν να καταθέτουν αίτηση να επαναλάβουν τη χρονιά. Στη συνέχεια, θα ακολουθεί συνάντηση με εκπρόσωπο του σχολείου, προκειμένου να διαπιστωθεί τι είναι το καλύτερο για το συμφέρον του παιδιού.

Πάντως, το μέτρο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως από τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι προειδοποιούν για «καταστροφή» στον τομέα της οργάνωσης, που θα φέρει τάξεις με υπεράριθμα παιδιά και ελλείψεις διδακτικού προσωπικού. Ωστόσο, και άλλα κρατίδια της Γερμανίας εξετάζουν να πράξουν το ίδιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News