Κόσμος Κυριακή 21/02/2021, 08:26
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Εμβόλια για όλους τους ενήλικους έως 31 Ιουλίου

Βρετανία: Εμβόλια για όλους τους ενήλικους έως 31 Ιουλίου

Επιταχύνεται σημαντικά το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη Βρετανία, καθώς όλοι οι ενήλικοι θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο έως το τέλος του Ιουλίου. 

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα θέσει τους νέους στόχους τη Δευτέρα, όταν θα δημοσιοποιήσει τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση του lockdown. Έως τώρα, η βρετανική κυβέρνηση έλεγε ότι στοχεύει οι ενήλικοι να μπορέσουν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έως το φθινόπωρο. 

Όλα τα άτομα άνω των 50 ετών καθώς και οι νεότεροι με προβλήματα υγείας που τους εντάσσουν στις ευπαθείς ομάδες θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο έως τις 15 Απριλίου. 

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 17 εκατ. άτομα ή περίπου το 30% του ενήλικου πληθυσμού, έχουν εμβολιαστεί στη Βρετανία, σε ένα από τα πιο προχωρημένα προγράμματα εμβολιασμών του κόσμου. Όμως, η επιτυχία της χώρας στους εμβολιασμούς έρχεται έπειτα από την αποτυχία της να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η Βρετανία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη, με περισσότερα από 120.000 θύματα της πανδημίας. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη περάσει τουλάχιστον ένα μήνα υπό το τρίτο lockdown του, καθώς τα σχολεία και οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν κλείσει. Η οικονομία εμφάνισε τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 300 ετών το 2020. 

Το Σάββατο, οι αρχές ανακοίνωσαν 10.406 νέα κρούσματα, σημαντικά λιγότερα σε σχέση με το αποκορύφωμα  του Ιανουαρίου, όταν τα κρούσματα κυμαίνονταν γύρω στα 60.000 την ημέρα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News