Κόσμος Τετάρτη 17/02/2021, 17:12
ΚΟΣΜΟΣ

Επιστήμονες θα μολύνουν σκόπιμα εθελοντές με κορωνοϊό

Επιστήμονες θα μολύνουν σκόπιμα εθελοντές με κορωνοϊό

Για πρώτη φορά, υγιείς εθελοντές θα μολυνθούν με κορωνοϊό, σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, στο πλαίσιο μιας έρευνας που στόχο έχει να μάθει περισσότερα για το πώς μεταδίδεται ο ιός και ποια εμβόλια λειτουργούν καλύτερα. 

Η έρευνα, που μόλις πήρε το πράσινο φως στη Βρετανία, θα περιλαμβάνει 90 εθελοντές, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, οι οποίοι δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. 

Οι εθελοντές θα εκτεθούν σε κατασκευασμένο σε εργαστήριο κορωνοϊό και θα παρακολουθούνται σε 24ωρη βάση, ώστε οι επιστήμονες να διαπιστώσουν ποια είναι η ελάχιστη ποσότητα του ιού που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση. Επίσης, οι ερευνητές θα μελετήσουν το πώς μεταδίδεται ο ιός από άνθρωπο σε άνθρωπο καθώς και την ανοσολογική απάντηση των εθελοντών. 

Η μελέτη θα αρχίσει με τον αρχικό ιό που βρέθηκε στη Βρετανία το Μάρτιο του 2020 και όχι με τη βρετανική μετάλλαξη B.1.1.7.

Στο δεύτερο στάδιο της έρευνας, ένας μικρός αριθμός εθελοντών θα λάβει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και μετά θα εκτεθεί στον ιό, ώστε να διαπιστωθεί ποια εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News